Hemelse Dag in startblokken

Gepubliceerd door administrator op

Pretorkest Les Miezerables uit Weerselo presenteert wederom de Hemelse Dag. Op Hemelvaartsdag donderdag 18 mei wordt het terrein rondom café Antje & Billie in Reutum/Weerselo omgetoverd tot een groot festivalterrein, compleet met feesttent en hemels (etens)hofje.

De Hemelse Dag is een echte traditie op Hemelvaartsdag. Pretorkest Les Miezerables presenteert dan een dag vol muziek en gezelligheid. Elk jaar goed voor een paar duizend feestvierders.

De line-up is al een tijdje bekend: Beatcrooks, Harten 10, Johnny Gold, Frank van Etten, the Rousers, Steffany zingt Hélène en Justin Tonnema betreden op Hemelvaartsdag het hemelse podium.

De Hemelse Dag is elk jaar weer een beetje anders. “Want verbeterpunten en nieuwe ideeën zijn er altijd,” zegt voorzitter Joep Bruns. “Wat de praktische dingen betreft: dit jaar meer toiletten, meer prullenbakken en we gaan de fietsenweide dit keer wél kort maaien. Ja, we luisteren wel naar jullie kritiek hoor,” lacht hij.

Hemels Hofje, vreetsaam snacken

Verder wordt de hemelse tuin omgetoverd in het Hemelse Hofje. Daar kun je vreetsaam snacken. “Veel eetgelegenheden dus,” vult andere voorzitter Niek Potijk aan. “Broodjes, vis, snacks, drankjes. En dat alles in een gezellig setting met veel zitgelegenheden en sfeervolle aankleding. Het betekent wel dat er dit jaar slechts een podium op de Hemelse Dag is, namelijk die in de tent. We offeren het podium in de tuin op voor het eten. Muziek klinkt er natuurlijk wel volop.”

Hemelse Hoedjes

Er is nog iets nieuws: merchandise. “Nou ja, merchandise. We hebben Hemelse Hoedjes,” aldus Bruns en Potijk.

Hemelse trekkers

Laatste nieuwtje: er komt nog meer parkeergelegenheid voor trekkers en huifkarren. Want hoewel het gros van de bezoekers dauwtrappend met de fiets naar de Hemelse Dag komt, komen er ook steeds meer met trekkers met wagens. Er worden enkele autoparkeerplaatsen voor opgeofferd.

Hemelse Dag trekkers

Hemelse kaartverkoop

De kaartverkoop voor de Hemelse Dag is nu zo’n drie weken bezig. “Het gaat zeer voortvarend. Tip van ons: koop je ticket in de voorverkoop, dan weet je zeker dat je erbij bent,” besluiten Bruns en Potijk. “Want hier wil je bij zijn. De Hemelse Dag is verduveld gezellig.”

Alle info over Hemelse Dag

De ticketverkoop zijn te vinden op www.hemelsedag.eu. De Hemelse Dag is ook te vinden op facebook en Instagram.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *