Artiesten

Deze artiesten zingen de sterren van de Hemelse Dag 2024!

Wie betreden het hemelse podium dit jaar? Dit is de line-up van Hemelse Dag 2024!
In willekeurige volgorde.

Drock

’t Wödt drok tied veur boerenrock en dus bestijgt Drock het podium van de Hemelse Dag om te knapp’n met hits van Normaal, Jovink, Bökkers en Engelse hits. Eigen werk hebben ze ook: Ik leaf nog, Vrimibo en Dan zoep ik nog liever alleen.
Drock gaat pas naar huis wanneer de tent haar climax heeft bereikt en het publiek rondbanjert in DROCK-shirts.

Ronny Ruysdael

Dans je de hele dag met mij? Ronnie Ruysdael haalt alles uit de kast om de Hemelse Daggers een hemels uurtje te bezorgen. Of iedereen wel even wil meezingen, vraagt Ronnie.
Ronnie was pas nog op het Zatlappenfestival van Les Miezerables (het pretorkest dat ook de Hemelse Dag organiseert) en hij zei nog: ‘Het is aaltijd luik om in Weirselo te zain’.
Het is voor de tweede keer in het bestaan van de Hemelse Dag dat hij op onze bühne staat en wie van een ouderwets gezellig feestje houdt, moet aan het eind van de middag erbij zijn. Er wordt gelachen, gesprongen, meegezongen en we gaan weer voor een lange polonaise in de Hemelse tent!


Sequence Unknown

In het powerhour van DJ Sequence Unknown klinkt louter happy hardstyle. Met de nadruk op happy. Want we zijn blij dat dj & vocalist Pelle Wesselink bij ‘onze eigen gelederen’ hoort. De Weerselo’er zorgt er voor dat je je energie kwijt kunt in z’n powerhour waarin hij hits, feestmuziek en meezingers met een hardstylesausje overgiet.


Petra Wolters

‘Mijn zus van 21 heeft verkering’… Petra Wolters duikt op de woelige baren van de hemelse dag duikt in een ver en bekend piratenverleden. Behalve haar grootste hit zingt ze er nog meer, zoals Playa Blanca en covers van andere piratenhits. We wilden haar eigenlijk als laatste programmeren, anders heeft iedereen steeds die zus van 21 in z’n hoofd…


Stevie Poppinghaus

Arnhemse volkszanger Stevie Poppinghaus – ook bekend als Witte Tjaboo – reist graag af naar de Hemelse Dag waar hij ongetwijfeld zijn leus Amacai laat horen. En een boel liedjes in het woonwagengenre. Stevie doet niets liever dan zingen.
Tjabo is straattaal voor vriend of begroeting, dus neem je vrienden mee en begroet onze zingende vriend Stevie.


Uit oe Bolleke

De Hemelse Dag gaat uit z’n bol met Uit oe Bolleke. Nee, Rob is het niet. Maar het is wel leuk. En hij gaat ook van links naar rechts! En hij is een van de paradepaardjes uit de stal van Foppers in Concert.

Viva Hollandia

Er betreedt ook een grote band het podium: Viva Hollandia krijgt de sfeer er zoals altijd in met hun feestnummers. Verwacht veel Nederlandstalig en veel feest. Een wervelwind aan Nederlandstalige muziek die iedereen (stiekem) kent en uit volle borst meezingt. Zorg ervoor dat je keel gesmeerd en je glas gevuld is.
Welke nummers je kunt verwachten? Nou, in elk geval Amalia, Engelbewaarder, Kleine jongen, Leve de lol, Bon gepakt, Kali en Jouw Blik.
Een meezingfestijn dat je niet wil missen

Boer Harm

Dan is er Boer Harm, het mysterieuze fenomeen van wie nog steeds niemand weet wie er achter het masker schuilgaat. Misschien dat hij zich kenbaar maakt op de Hemelse Dag? Hij gaat hoe dan ook Brommers Kieken.

Met maar liefst 2,7 miljoen streams op Spotify een ware sensatie. Het is de organisatie gelukt om deze boer op de brommer naar de Hemelse tent te lokken en daar voor een uitzinnig publiek zijn veelal vunzige raps te vertolken. Nu is alleen de vraag: wie zit er onder het masker?

Jochem

Tussen de optredens door zorgt feest-dj Jochem voor de hits. Als veelgevraagde tentfeest-dj (en huis-dj van Bruins) weet ie precies wat wij willen horen. De hits knallen ons om de oren.